Pénzügy

Ez az a hely, ahol most 50 ezer ingatlanból választhatja ki az otthonát (x)

A Házár Tárházban található kis híján 50 ezer hirdetési ajánlatból több mint 20 ezer budapesti. Országosan több mint 22 ezer lakás, és majdnem 28 ezer ház vár új gazdára a Költözzbe.hu-n.

Ha CSOK-os lakást vagy házat szeretne

Az oldal statisztikája szerint a házak átlagos négyzetméterára (mármint amennyit az eladók szeretnének kapni) 194 ezer forint, de ezen belül jelentős a szórás, Nógrád megyétől (97 ezer forint/négyzetméter) Budapestig (294 ezer forint/négyzetméter). És ha tovább bontjuk a keresést városokra (a fővárosban kerületekre), azzal még pontosabb képet kaphatunk arról, mennyi a hirdetési átlagár ott, ahol házat szeretnénk venni. A legtöbbet (550 ezer forintot négyzetméterenként) a XII. kerületi eladók kérnek.

A lakásokért átlagban országosan 327 ezer forintot várnak a tulajdonosok, és 63 négyzetméter az átlagos méret, amit eladnának. Az árlista egyik vége szintén Budapest (397 ezer forintos négyzetméterenkénti árral), a fővároson belül a legnagyobb árelvárásuk az V. kerületieknek van (663 ezer forint/négyzetméter), a legkevésbé pedig a XXXIII. kerületi tulajok merik megkérni az eladó lakás árát (210 ezer forint/négyzetméter). A másik véglet nem Nógrád megye (mert ott nincsenek nagyon lakások), hanem Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ahol mindössze 118 ezer forintot várnak el az eladók (persze szintén átlagban).

Itt most a három legújabb (kedd hajnali) ajánlatot mutatjuk meg.

Zöldövezeti téglalakás

A XIV. kerületben Alsórákoson (Zugló zöldövezeti részén) található az 59 nm-es, 2 szobás, erkélyes, magasföldszinti világos lakás, és ahogy a tulaj írja, azonnal költözhető. A szobák egybe és külön is nyílnak (a fürdő és a WC külön helyiségben). Az irányár magában foglalja a száraz garázst is. A képek alapján karbantartott, kulturált lakásról van szó.

11.10. zugló
A tulajdonos 21,9 millió forintos áron hirdette meg, amivel nagyjából belesimul az átlagba (annál 5 százalékkal kevesebb a négyzetméterár, 371 ezer forint).

Téglalakás a város szívében

Fiataloknak, pároknak, befektetőknek: a Palotanegyedben, közvetlenül a Szabó Ervin téren kínálják eladásra a 27 nm-es, 1 szobás, összkomfortos, az eladó szerint alacsony fenntartási költségű, déli tájolású lakást, amely mint írja műszaki és esztétikai felújításon esett át. A vízfogyasztást a közös költség tartalmazza (de hogy mennyi, azt nem tudjuk meg), a fűtés egyedi gázkonvektoros.

A beépített konyhabútor benne van az irányárban, a többi bútor pedig megbeszélés tárgya. A társasházban éppen a belső udvar és a homlokzat felújítása lesz soron.

11.10. szabóervin
Úgy véljük, a kerületi egyszobás lakásokhoz képest viszonylag magas ár feltehetőleg a helyszínhez lett belőve (13,9 millió forint = 513 ezer forint/négyzetméter).

Családi ház kitelepülőknek

Bár ma már nem annyira divatos a városokból a kitelepülés, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt, de még mindig sokak számára vonzó ez az alternatíva. Akár nagyobb családnak is megfelelő lehet ez az erdőkertesi családi ház, amiben 2 szoba és három félszoba kaphat helyet (jelenleg 2+1 félszobás) 90 négyzetméteres alapterületen, valamint van 2 fürdőszoba, 2 konyha, a telek pedig 1024 négyzetméteres. Hogy a 90 négyzetméteren hogy fér el mindez, azt nem fejtik ki – javasoljuk, tessék rákérdezni. Erdőkertes egyébként 27 kilométerre van Budapesttől, észak-keleti irányban.

A képek alapján úgy látjuk, központi fűtés van, meg kályha is, és azt írják, az ingatlan megkímélt állapotú, jól karbantartott, fenntartási költsége igen kedvező.

11.10. erdőkertes
Ha ez nem lenne elég, az ára is igen kedvező: 9,9 millió forint, ami az 5 szobás helyi házárakhoz képest 27 százalékos mínuszt jelent négyzetméterre vetítve (110 ezer forint/négyzetméter).

További jó böngészést az ajánlatok között!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik