Budapest, 2014. október 8.
A vádlottak a Székely Árpád korábbi moszkvai nagykövet és Horváthné Fekszi Márta volt külügyminisztériumi államtitkár, valamint a társaik ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt folyó büntetőügy első tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszéken 2014. október 8-án. A Magyarország moszkvai kereskedelmi képviselete épületének értékesítése miatti büntetőper a vádirat ismertetésével kezdődött.
MTI Fotó: Beliczay László
Pénzügy

Moszkvai ingatlanügy – Letöltendő börtönbüntetést kaphat a volt orosz nagykövet

24.hu
24.hu

2015. 10. 16. 14:15

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész Székely Árpád volt oroszországi nagykövetre a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladása ügyében indult büntetőper pénteki tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszéken.

A vádhatóság képviselője Horváthné Fekszi Márta volt államtitkár, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatója, Tátrai Miklós és értékesítési igazgatója, Császy Zsolt, valamint a cég akkori két, vezető beosztású munkatársa esetében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Azt is kérte, hogy valamennyiük esetében szabjon ki a bíróság pénzbüntetést és az állami vagyonkezelést jelentő foglalkozástól is tiltsa el őket.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.