Debrecen, 2014. szeptember 9.
A Citibank debreceni fiókja 2014. szeptember 9-én. A Citi Magyarország bezárja három vidéki fiókját 2014. szeptember 26-ai hatállyal, nevezetesen a miskolcit, a győrit és a debrecenit, ezt követően a hitelintézet magyarországi fiókhálózata kilenc budapesti és egy székesfehérvári egységből áll majd.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Pénzügy

Az Erste bank vette meg a Citibank lakossági és hitelkártya üzletét

24.hu
24.hu

2015. 09. 02. 10:18

Az értékesítés magában foglalja a Citibank lakossági betéti- és befektetési-, személyi hitel-, hitelkártya, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló részlegét is.

A Citibank Europe plc. megállapodást írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel, valamint leányvállalatával, az Erste Befektetési Zrt.-vel a Citibank magyarországi lakossági üzletágának értékesítéséről. Az ügylet részletei nem nyilvánosak.

Az értékesítés magában foglalja a Citibank lakossági betéti- és befektetési-, személyi hitel-, hitelkártya, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletágait, továbbá a lakossági üzletág alkalmazottainak átvételét is. A tranzakció hatósági jóváhagyáshoz kötött, amely előreláthatólag 2015 végén esedékes. Az ügyfélszámlák átadása 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható.

Az ügyfelek továbbra is magas színvonalú kiszolgálásra, valamint az Erste sokoldalú banki szolgáltatásaira és termékeire számíthatnak. A Citi marad Magyarországon, tovább erősíti vállalati és intézményi ügyfeleinek nyújtott szolgáltatásai színvonalát, és bővíti Budapest Citi Szolgáltató Központját – áll a közleményben.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.