Pénzügy

A nyíregyházi közműcég is jól bevásárolt Quaestor-papírokból

A vízgazdálkodási társulat a tagoktól beszedett hozzájárulásokat fektette be a bedőlt brókercégeknél. Persze szerintük minden rendben volt.

Közel háromszázmillió forintért vett Quaestor- és Hungária-értékpapírokat a tagoktól beszedett érdekeltségi hozzájárulásokból a Nyíregyháza Városi Csatornamű Építő Vízgazdálkodási Társulat – tudatta a szabolcsi megyeszékhely önkormányzatának szóvivője az MTI-vel.

A polgármester vizsgálóbizottságot állított fel az ügyben, amire egyébként akkor derült fény, amikor az önkormányzat kezdeményezte a tagok befizetésének soron következő lehívását, de a társulat ennek nem tudott eleget tenni.

A vizsgálóbizottság jövő keddig készíti el jelentését, az önkormányzat pedig arra támaszkodva intézkedési tervet készít a kármentésre. A bizottság feladata a felelősség tisztázása is.

Mikó azzal védekezik, hogy „jó gazda gondosságával” döntöttek a nagyobb kamatokat fizető értékpapírok vásárlásáról, mert más bankoknál alig több mint egy százalékot kaptak volna. A befektetéssel az önkormányzat saját forrás kötelezettségének összegét csökkentették volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik