Pénzügy

Négymilliárdos csalás miatt nyomoznak a Lombard Kézizálog Zrt-nél

nemzeti nyomozó iroda (nemzeti nyomozó iroda)
nemzeti nyomozó iroda (nemzeti nyomozó iroda)

Máris itt az újabb pénzügyi botrány. A tulajdonos saját magát nyomta fel a rendőrségen.

Önfeljelentést tett a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa – közölte a rendőrség. Az eddigi információk szerint a kár meghaladja a négymilliárd forintot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: kedden a cégtulajdonos jogi képviselőjének kíséretében jelent meg a Nemzeti Nyomozó Irodánál, ennek nyomán indult vele szemben nyomozás. Kedd este több helyszínen tartottak házkutatást, iratokat foglaltak le.

Az ügy miatt újabb NB I-es csapat kerülhet bajba, méghozzá a Lombard Pápa. A csakfoci.hu emlékeztet rá, hogy a cég csaknem kizárólagos tulajdonosa Biró Péter, a pápai fociklub első embere. A Lombard Pápának ugyanakkor nem az említett cég a tulajdonosa, Biró ugyanis három társaságban is érdekelt, a Lombard Kft.-ben, a Kézizálog Zrt.-ben és az Új Lombard Kft.-ben, utóbbi foglalkozik a sportszolgáltatásokkal.

A Magyar Nemzeti Bank közleményben jelezte: az eljárás alá vont cégnek nincs köze a lízingpiacon ismert Lombardhoz. A cég záloghitelezéssel foglalkozott, fogyasztókat nem ért kár, csak a refinanszírozást nyújtó hitelintézeteket, de azok működésében sem okoz fennakadást a veszteség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik