Pénzügy

Akik a haláluk után is termelik a pénzt

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2014. 10. 24. 10:37

A Forbes magazin évről-évre összeállítja a legjobban kereső néhai hírességek rangsorát. Természetesen Michael Jackson messze megelőzött mindenkit, hiszen egy év alatt 40 millió dollár bevételt hoztak a személyéhez kapcsolódó jogdíjak.

Ismét Michael Jackson vezeti a legtöbbet “kereső” elhunyt hírességek Forbes magazin által felállított rangsorát: az öt évvel ezelőtt elhunyt énekes 140 millió dollárra (34 milliárd forint) becsült éves bevételével került a lista csúcsára – írta az MTI.

Jackson több mint kétszer annyit “keresett” 2013 októbere óta, mint a lista második helyén szereplő Elvis Presley, akinek éves bevételét 55 millió dollárra becsülik, míg Charles Schulz, a Charlie Brown- és Snoopy-képregények alkotója Jackson bevételeinek kevesebb mint harmadával, 40 millió dollárral került a harmadik helyre.

A pop királya zsinórban második éve uralja a Forbes magazin rangsorát. Két évvel ezelőtt Elizabeth Taylor szorította vissza a második helyre, ám 2013-ban visszatért a lista csúcsára. Az idén májusban megjelent Xscape című lemez – Jackson archívumának nyolc, korábban meg nem jelent számával – remekül fogyott. A néhai előadó még a Billboard Music Awards-gálán is szerepelt hologramjával. A világhírű Cirque du Soleil pedig két produkciójához is Jackson számaiból válogatott.

A 2011-ben elhunyt Elizabeth Taylor idén a negyedik helyen állapodott meg 25 millió dolláros éves bevételével, míg az 1981-ben eltávozott Bob Marley 20 millió dollárral jutott be az első öt közé. John Lennon hetedikként végzett 12 millió dollárral. A ranglistán szereplő 13 halott híresség összesen 363,5 millió dollárt keresett 2013 októbere és 2014 októbere között.

A Forbes magazin a hagyatékkezelőktől, a hagyatékkal foglalkozó ügyvédektől és szerzői jogi forrásoktól kapott adatokból állítja össze az éves listát.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.