Pénzügy

Ezért kell legalább havi 150 ezret keresnie

A bankok úgy tűnik sorra dolgozzák át a számlacsomagjaikat. Ami többnyire drágítást jelent, de nem feltétlenül.

Kinyitották a bankok a számladrágítási nagykaput, részben egyes kedvezmények megvonásával, másrészt a kínálat „átcsomagolásával” – hívja fel a figyelmet az Azénpénzem.hu.

A bankolás

Ez drágulhat hamarosan

Vagyis új, a korábbinál drágább számalcsomagokkal jelennek meg, a régieket pedig szép lassan megszüntetik. Ez a gyakorlat pedig egyre inkább kezd elterjedni. Drágulhat a számlavezetési díj, és van ahol a kártyás vásárlásra is fel fogják számítani a tranzakciós illetéknek megfelelő díjat nyártól. Máshol drágítják az átutalást, illetve a közüzemi számlák kifizetését, esetleg megszüntetik a látra szóló kamatot – hoz példákat is a lap.

150 ezer forint a határ

Azonban azt is megfigyelték, hogy van az a havi jövedelem, jellemzően 150 ezer forintnyi, ami egyfajta vízválasztó. Számos banknál ugyanis pont ennyi kell ahhoz, hogy díjkedvezményeket kapjon a számlatulajdonos.

S persze minél több a havi rendszeres bevétel, a bankok annál inkább hajlanak arra, hogy kedvezményeket adjanak, például díjmentes számlavezetést, átutalást, kártyát, stb. Szóval a számlák átcsomagolását nem minden ügyfél éli meg drágításként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik