Pénzügy

Rétvári: elkerülhetetlenek az elbocsátások

Az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium államtitkára szerint elkerülhetetlen, hogy a közigazgatási reform eredményeként elbocsátások történjenek például az egyes tárcákhoz tartozó háttérintézményeknél - írta a Magyar Nemzet.

A lapban megjelent interjúban a KDNP-s politikus kifejtette: a Gyurcsány-kormány intézkedéseivel a központi közigazgatás létszámának csökkentését csak papíron valósította meg, mégpedig úgy, hogy az ott dolgozókat átirányították különböző háttérintézményekhez, miközben ugyanazt a feladatot látták el továbbra is, bár nem köztisztviselői minőségben. Hozzátette: ennél mélyrehatóbb változtatást szeretnének.

A közigazgatási reformmal kapcsolatban kifejtette: annak lényege, hogy a szolgáltató állam intézményei minél közelebb kerüljenek az állampolgárokhoz. Szólt arról is, hogy takarékosabb államot szeretnének.

A közigazgatási reform forrását firtató kérdésre azt mondta: az előző kormányok felelőtlen tevékenysége miatt hazai források egyszerűen nem állnak rendelkezésre, a reformokat uniós pénzekből kívánják megvalósítani. Külön szólt arról is, hogy a szándékaikról egyeztetnek az érdekvédelmi szervezetekkel is és informális megbeszélések már voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik