Pénzügy

Több pénzt kaphatnak Győrben a munkahelyek

admin
admin

2010. 04. 30. 12:04

Megduplázta a győri mikro- és kisvállalkozások támogatására szánt keretet a helyi közgyűlés, így 100 millió forintra pályázhatnak a munkahelyek megőrzése érdekében az idén az érintettek.

A vissza nem térítendő támogatás révén egy éven át csaknem 300 munkahely megőrzésére nyílik lehetőség – ismertette Simon Róbert (Fidesz) alpolgármester a közgyűlés csütörtök esti döntését.

A keretösszegre olyan győri székhelyű, illetve legalább egy éve ottani telephellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozások pályázhatnak, amelyek a városban fizetnek iparűzési adót. Emellett a támogatási összeg elnyerésének az is feltétele, hogy a nyertes társaságok egy éven belül ne csökkentsék a létszámukat. A mikrovállalkozásoknál legfeljebb két, a kisvállalkozásoknál négy munkahely megőrzése támogatható a kiírás szerint. Egy-egy munkahely megtartását a minimálbér éves összegének 40 százalékával segíti az önkormányzat.

A pályázatok benyújtása után a döntést a közgyűlés hozza meg, a legkésőbb a június 24-én tartandó ülésén.

Sragner László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a városvezetés vállalkozókkal szembeni felelős magatartásának bizonyítéka a kezdeményezés. Mihalicz Antal, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke pedig annak a reményének adott hangot: a gazdasági helyzet jövőre már lehetővé teszi, hogy pályázatot írjanak ki a munkahelyek bővítésére is, ne csak azok megőrzésére.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.