Pénzügy

Munkalehetőségek Európában

Megháromszorozódott a külföldi munkáltatók érdeklődése a magyar dolgozók iránt. 2005-ben csupán három, 2006-ban már tíz, 2007-ben pedig már összesen 18 sikeres toborzást szerveztek a hazai EURES munkatársai, így tavaly már több száz magyar munkavállalónak sikerült elhelyezkednie külföldön. Az EURES április 19-én ismét nemzetközi állásbörzét rendez.

A magyarországi Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) április 19-i rendezvényére a nyelvtudással rendelkező diplomásokat, de a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező munkavállalókat is várják. A 2. Nemzetközi Állásbörzén délelőtt 10-től este 6-ig 15 ország – Ausztria, Csehország, az Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Németország, Szlovákia, Norvégia, Olaszország, Svédország, Svájc, Spanyolország és Szlovénia –16 munkáltatója és 23 EURES-tanácsadója kínál majd állásokat.

Nem minden álláshoz kell nyelvtudás

A rendezvényen a legkülönfélébb munkakörökbe keresnek jelentkezőket: többek között mérnököket, orvosokat, ügyfélszolgálati munkatársakat, építő-, húsfeldolgozó- és vendéglátó-ipari dolgozókat, valamint fémipari és szakképzett szakmunkásokat. A legtöbb munka megszerzéséhez idegennyelv-tudás szükséges, ám vannak olyan állásajánlatok is, ahol ez nem követelmény.

A szervezők javasolják, hogy mindenki készítsen idegen nyelvű önéletrajzot. A külföldi munkalehetőséget keresők ehhez segítséget kaphatnak az EURES-honlap „My EURES” álláskeresőknek szóló részében, ahol elkészíthetik saját önéletrajzukat, és azt a regisztrált munkaadók, valamint az EURES-tanácsadók rendelkezésére is bocsáthatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik