Pénzügy

Kinevezték a MÁV Start új vezetőjét

Az új vezérigazgató, Kozák Tamás korábban a MÁV Cargót vezette - közölte a vasúttársaság.

A közlekedési miniszter kedden mutatta be az új vezérigazgatót, a vasúti személyszállító vállalat igazgatóságának és felügyelőbizottságának elnökeit és új tagjait.

A MÁV Start Zrt. vezérigazgatói feladatait 2008. február 1-jétől Kozák Tamás látja el, aki eddig a nemrég privatizált MÁV Cargo Zrt. hasonló posztját töltötte be – közölte a vasúttársaság. Kákosy Csaba miniszter utasbarát szemléletet vár el az új vezetőségtől, mint fogalmazott: alapvetően nem pénz kérdése, hogy a szerelvények tisztábbak, a pénztárak előtti sorok rövidebbek, a vonatok pontosabbak legyenek.

Kákosy Csaba szerint január 2-án nem az okozott problémát, hogy egy téves időjárási helyzetértékelésnek köszönhetően kevesebb vonat járt, hanem hogy a vasúttársaság nem kezelte megfelelően a kialakult helyzetet. Nem tájékoztatta megfelelően sem a pályaudvarokon várakozó utasokat, sem a nagyközönséget. A miniszter ezért kezdeményezte 2008. január 3-án a MÁV Start Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a felügyelő bizottság megújítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik