Pénzügy

Gazdasági játékfesztivál Veszprémben

A középiskolák 3. és 4. évfolyamos diákjai mérhetik össze a tudásukat, kreativitásukat és a gazdasági élet körében szerzett ismereteiket az oPEn-GTK nevet viselő rendezvényen Veszprémben. Egy hatalmas, gazdasági témájú aszfalt-társasjáték, checkpoint-játék, illetve népszerű és Magyarországon még kevésbé ismert asztali társasok várják az érdeklődő diákokat.

A szervezők – a Magyar Társasjátékos Egyesület, Veszprém önkormányzata és a Pannon Egyetem – egy aszfaltra rajzolt gazdasági társasjátékra is meghívják a középiskolák egy-egy végzős csapatát is, melyhez a jelentkezést szeptember 18-ig a tudassziget@gtk.vein.hu címre kell elküldeniük. Az oPEn-GTK többi programjára nem kell regisztrálni a játszani vágyóknak, minden játék kipróbálása és használata ingyenes. A játék nem tét nélküli, hiszen az az osztály, amelyik a legtöbb tagot delegálja a checkpoint-játékba, megnyerheti a ballagási tablójának kivitelezését extra csomagban.


A játék ötletét a Gizella Napokon a Tudás Sziget szervezésében nagy sikerrel debütáló Pannon Családi Társasjáték adta. Most azonban csak középiskolásoknak szól a játék, és néhány koncertet – A Mindenható Palacsinták, a Rosehip és az eSKAbbe zenekarok lépnek fel – is „hozzákapcsoltak” a rendezvényhez. A rendezvény szeptember 20-án, 14 órakor kezdődik, esős idő esetén a Pannon Egyetemen, egyébként Veszprém belvárosában tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik