Pénzügy

MDF: meg kell fékezni a népességfogyást!

A Magyar Demokrata Fórum széles körű egyeztetést kezdeményez a gyermekvállalás elősegítése érdekében. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint hazánk lakosságszáma évről évre folyamatosan csökken. A párt szerint átgondolt, nemzeti konszenzuson alapuló programokra és hosszú távú gondolkodásra van szükség a gyermekvállalási kedv elősegítése érdekében.

Az MDF javaslatai

– a gyermekvállalást orvosi eszközökkel is segíteni kell
– támogatni kell a gyermekgondozás miatt otthon töltött éveket
– meg kell teremteni a lehetőséget a családi élet és a munkavállalás összeegyeztetésére
– családbarát társadalmi környezetet kell kialakítani

Mint arról már korábban olvashattak a FigyelőNeten is, a KSH napokban kiadott adatai elszomorító képet festenek Magyarország demográfiai helyzetéről: igazolják, hogy tovább fokozódik a népességfogyás Magyarországon, hiszen a 2007-es esztendő első öt hónapjában ismét kevesebb gyermek született, és több lakos halt meg, mint egy évvel korábban. A jövőre is ijesztő képet vetít, hogy a házasságkötések száma is jelentősen csökkent.


Számos európai példa igazolja, hogy az átgondolt kormányzati politika nagyban javíthatja a helyzetet, vagy akár meg is állíthatja a kedvezőtlen demográfiai folyamatokat. Az MDF a javaslataival széles körű szakmai és politikai egyeztetést kezd a gyermekvállalás elősegítése érdekében, a lakosság csökkenésének megállításáért Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik