Pénzügy

Elbocsátott köztisztviselőket vár a Suzuki

Segítséget ajánl az elbocsátott köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak a Suzuki. Az esztergomi multi diplomás, angolul beszélő munkatársakkal erősítené szakembergárdáját.

Az autógyár esztergomi üzemébe elsősorban mérnöki végzettséggel rendelkező egykori állami alkalmazottak jelentkezését várja. „A köztisztviselők és közalkalmazottak speciális tudása számunkra kincset érhet: ők azok, akik tapasztalataik révén képesek átlátni a nagy rendszereket, s dolgozni tudnak egy bonyolult szervezetben is” – mondta dr. Fórián István, a Suzuki vezérigazgató-helyettese. A döntéssel a privát szféra közszférában dolgozók iránti felelősségét is ki szeretnék fejezni.

Jelenleg a Suzuki egy ingyenesen elérhető online munkaerő-közvetítő portállal tárgyal azzal a céllal, hogy az internetes oldalon létrejöjjön egy speciális, köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak szóló aloldal, ahol az elbocsátott alkalmazottak regisztrálhatják magukat, illetve ahol a Suzuki nekik szóló állásajánlatai között válogathatnak.

A Magyar Suzuki Zrt. nemrégiben jelentette be, hogy ezer embert kívánnak felvenni az elkövetkezendő egy évben. Szeptemberig a mostani 4100 munkavállaló mellé további 300 felvételét tervezik. A jelenlegi alkalmazottak mintegy 10 százaléka diplomás, a vállalat elsősorban az ő számukat szeretné növelni a közszférából elbocsátott munkatársak felvételével.

A kormány tervei szerint összesen 13 500 embert bocsátanak el a közszférából. Az első leépítési hullámban a minisztériumokból küldenek el 2187 alkalmazottat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik