Gazdaság

Folyamatos felügyelet alá vonták az oroszok a 3-as metrót

A Metrovagonmas vezérigazgatója közölte: szakembereik addig dolgoznak Budapesten, amíg szükség van rájuk az incidensek kizárásához.

Megerősíti a 3-as metró felújított szerelvényeinek üzemeltetés közbeni ellenőrzését a gyártó orosz vállalat. A Metrovagonmas vezérigazgatója, Borisz Bogatirjov a cég közleménye szerint azt mondta, jelentős mértékben megerősítették Budapesten dolgozó csapatukat, most 25 magasan képzett szakember dolgozik itt.

Az utasok biztonságának biztosítása céljából a szakemberek állandó jelleggel ellátják a vagonok üzemeltetésének gyári felügyeletét a metró reggeli nyitásától az esti zárásig. A BKV dolgozóival együtt folyamatosan ellenőrzik a biztonságot, és minden egyes szerelvény különböző rendszereinek hibátlan működését. Kiemelt figyelmet kap az ajtó-berendezés, az ajtók nyílása és záródása, a szoruláselkerülő és az egyenletes mozgás.

A Metrovagonmas dolgozói emellett a BKV szakembereivel együtt bejáratási teszteket végeznek éjszakánként. Bogatirjov azt mondta, az orosz szakemberek annyit fognak Budapesten dolgozni, amennyi szükséges az incidensek kizárásához és a biztonság biztosításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik