Gazdaság

Visszavonják a kutyaadó módosításáról szóló javaslatot

A Kormány 2010 óta kiemelt kérdésként kezeli az állatvédelem ügyét – írja közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.

Mint fogalmaztak, a kóbor állatok számának csökkentése, örökbefogadásának segítése mellett több szemléletformáló és figyelemfelhívó kezdeményezést tettek és eddig is rendszeresen egyeztettek az állatvédelem területén dolgozó civil szervezetekkel.

Mivel a javaslat alkalmat ad a szándékos félremagyarázásra, ezért a mai napon kezdeményeztük az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló T/15370 számú törvényjavaslat átdolgozás céljából történő visszavonását

– közölték.

Ezzel el szeretnénk kerülni, hogy az állatvédelem ügyét az ellenzéki pártok hisztériakampányuk céljaira használják, és ezzel megtévesszék a jószándékú állatbarátokat.

A továbbiakban is folytatják az elmúlt időszakban megkezdett egyeztetéseket az állatvédelmi civil szervezetekkel annak érdekében, hogy az állatvédelem területén további közös eredményeket érjenek el.

Szerdán írtuk meg, hogy új adót vetne ki a kutyatartókra az a törvényjavaslat, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be még a múlt héten. Később kiderült, ez egyáltalán nem új dolog, 17 településen fizetik is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik