Gazdaság

Napi 840 ezer forintért adott tanácsot a minisztériumnak a fideszes kötődésű cég

Régi motoros a tanácsadói szerződések terepén az Aditus Zrt. Egy 2012-es cikk szerint Kőbányán egy időben szinte „örökös pályázatíró és tanácsadó” státuszt kapott  a vállalkozás, milliókért osztották meg tudásukat azokkal a kerületi iskolákkal, amelyek az Új Széchenyi Program keretében indultak innovációs pályázatokon.

2011. augusztusában a Népszava tudta meg, hogy Vattamány Zsolt erzsébetvárosi fideszes polgármester által aláírt, 2011. április 5-én kelt szerződés szerint az Aditus egy éven át jogosult a havi nettó 180 ezer forint megbízási díjra, függetlenül az elvégzendő munka mennyiségétől. A díj fejében az Aditus pályázatfigyelést, „projektgenerálást” és pályázati előkészítést végzett a VII. kerületi önkormányzatnak.

Az Opten céginformációs adatbázis szerint az Aditus Zrt. egyetlen részvényese Gombi Attila

A kispest.hu adatai szerint Gombi 1998-tól 2010-ig volt a XIX. kerületi képviselő-testület tagja (jelenleg már nem az), kétszer a Fidesz frakcióvezetői tisztségét is betöltötte, 2006-ban még fejlesztéspolitikai tanácsnoki posztot is kapott az MSZP-s többségű testületben, 1997-től a Fidesz kispesti csoportjának alelnöke volt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium friss szerződéslistája szerint az Aditus a Balaton Integrált Közlekedésfejlesztési Koncepciójához kapcsolódóan bruttó 41 millió 181 ezer forintért látta el tanácsokkal a tárcát 2016. szeptember 26. és december 1. között. 49 munkanappal számolva ez

napi bruttó 840 428 forintot jelent, tehát – ha napi 10 órával számolva – több mint 84 ezer forintos órabérért dolgoztak.

Siker sikerre

Az Aditus nevét a Közbeszerzési Értesítő keresőjébe írva láthatjuk, hogy kifejezetten jól teljesít a közmegbízások területén. Néhány példa:

  • idén nyáron kicsit kevesebb, mint 17,5 millió forintért bízta meg az Aditust Ózd önkormányzata az „Ózd városi ivóvíz-ellátási infrastruktúra és elosztási rendszer fejlesztése és fenntartható irányítása” című projekthez kapcsolódó projektmenedzsment ellátásával;
  • tavaly a győri Széchenyi István Egyetemnek 16, 1 millió forintért végeztek kutatás-fejlesztési stratégiai elemzést és tudástérképet, a pályázatot hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban csípték meg;
  • 19 millió forintért dolgoztak a közpénzekkel szépen ellátott Új Nemzedék Központnak 2014-ben. Az “Új Nemzedék Jövőjéért keretprogramhoz kapcsolódó, valamint a további magyarországi, ifjúságpolitikai tartalmú európai uniós tervezési és megvalósítási tapasztalatok átadása és az együttműködés megalapozására irányuló jó gyakorlatok kidolgozása és bemutatása” címen magyar-horvát együttműködésről adták át tudásukat;
  • 2014-ben a Veszprémi Állatkertet 23,9 millió forintért segítették az integrált vonzerő -, termék- és infrastruktúrafejlesztésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik