Gazdaság

Hulk Hogan dollármilliókat kap szexvideója közzététele miatt

Véget ért a per, ami a Gawker-médiabirodalom tönkremeneteléhez vezetett.

Véget ért az évekig tartó pereskedés, amely a Gawker médiabirodalom tönkremenetelével végződött.

Korábban megírtuk: a cég azért került bajba, mert közzétették Hulk Hogan pankrátor privát szexvideóját, aki emiatt 140 millió dolláros kártérítési pert indított. Hogan mögött Peter Thiel tech-milliárdos állt, aki a vállalat tönkretételével bosszút akart állni azért, mert a Gawker régebben megírta róla, hogy a saját neméhez vonzódik. A nehéz helyzetbe került alapító, Nick Denton végül a Gawker bezárására kényszerült, a médiabirodalom többi értékes felületét pedig 135 millió dollárért eladta.

Szerdán Denton arról számolt be blogján, hogy sikerült megállapodást kötni Hulk Hogannel. A CNBC bírósági dokumentumokra hivatkozva azt írja: abban egyeztek meg a pankrátorral, hogy 31 millió dolláron felül részesedést kap a Gawker-oldalak eladásából is.

Szégyen, hogy a tárgyalásra úgy került sor, hogy nem volt világos az alperes anyagi támogatójának motivációja

– közölte Denton. Szerinte ez rámutat a perek rossz szándékú finanszírozásának veszélyére. Azt írta, biztosak voltak abban, hogy ha fellebbeznének, csökkenteni lehetett volna a sokmillió dolláros összeget, de nem tudták finanszírozni a további pereskedést.

Thiel közölte: a megállapodás nagyszerű hír Hulk Hogannek és nagyszerű fejlemény a magánélethez való joggal kapcsolatban. Szerinte ez az ügy nem annyira a bosszúról szólt, hanem arról, hogy visszatartsanak másokat attól, hogy hasonlót kövessenek el.

A Gawker egyedülálló és elképesztően káros módját dolgozta ki annak, hogyan hívja fel magára a figyelmet azzal, hogy olyan dolgokkal zaklat embereket, ami nem kapcsolódik a közszereplésükhöz

– mondta.

A Gawkernek magyarországi kötődése is volt: Budapesten dolgoztak a programozóik, projektmenedzsereik, a tartalomelőállítók egy része, de adóoptimalizálásra is használhatták itteni cégüket. (CNBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik