Gazdaság

Brutális romlott húsokat foglaltak le Vecsésen – videóval

A látomásos francia filmművészet legjobb hagyományait elevenítette fel a Nébih, amikor zenével aláfestett videót tett közzé 2500 kg romlott hús és hal lefoglalásáról:

Egy vecsési hűtőházat ellenőriztek múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei. Penészes falak és mennyezet, valamint rozsdás berendezés fogadta az ellenőröket. A helyszínen rovartetemeket is bőven találtak. A higiéniai problémák miatt az üzem csomagolási tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A hatóság elrendelte 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer forgalomból történő kivonását. A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébi polip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, de gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú szűzpecsenye is. A lejárt élelmiszerek között volt például 2015 novemberi minőségmegőrzési idejű virágméz, illetve 2016 januári lazacfilé. A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A higiéniai problémákat a hűtőház az ellenőrzés óta kijavította, így a megismételt hatósági szemle alapján folytathatta működését.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik