Gazdaság

Hivatali szívatás miatt akadhatott ki a német vállalkozó Orbánra

Mint arról beszámoltunk, egy német vállalkozó, Körmendi Stefan fizetett hirdetésben vádolta meg Orbán Viktort bűncselekménnyel. Vagyis azzal, hogy szándékosan félrevezeti a népet, hogy a magyar reformok működnek.

A 24.hu megkereste a vállalkozót, aki eddig még nem reagált. Amint visszajelez, frissítjük cikkünket. Annyit sikerült megtudnunk az Opten cégadatbázisából, hogy a nagytarcsai europakraft GmbH két és fél éve nem adott le mérleget, az utolsó mérlegük (2012) szerint 1,8 milliárd forintos forgalmat produkáltak, 2 milliárdos eszközberuházás mellett, nulla forint adózott eredménnyel, illetve 7 főt foglalkoztatnak.

Körmendi korábbi alkalmazottja a hvg.hu-nak elmesélte, hogy az elsősorban fémmegmunkálással foglalkozó társaság nagytarcsai beruházása nem volt zökkenőmentes, a cégvezető jelentős bürokratikus problémákba futott bele.

A cég az M0-ás autóút mellett, – a térkép szerint Pest megye területén, de közvetlenül Budapest határán – több milliárd forintos beruházással építette fel a gyártócsarnokát. Az alkalmazott elmesélése szerint az építési terveket a területileg illetékes gödöllői hivatalok jóváhagyták, ám az építkezés közben az ügy kezelése mégis Budapesthez került át, amelynek hivatalnokai a korábbi zöld jelzés ellenére rendkívül sokat problémáztak a kivitelezés során.

FRISSÍTÉS 15:50. Stefan Körmendi válaszolt a 24.hu megkeresésére. Azt írta, nem szeretne semmit hozzáfűzni, csak az emberek gondolkodását akarta elindítani.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik