Gazdaság

Birsből készül az Év pálinkája

24.hu
24.hu

2016. 02. 10. 14:11

Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítették közös pálinkaházasításukat, amelybe az Év pálinkája 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül.
Korábban a témában:

Lezárult a pálinkafőző szakma szimbolikus összefogását jelképező Év pálinkája 2016 verseny. A zsűri döntése alapján ezúttal a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, aCruxx, a Békés, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és aSpiritus Primus pálinkafőzdék tételei kerülnek az Év Pálinkájába.

A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húsz pontos rendszerben történt. A szakértők vakkóstolás során választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd a többi tétel hozzáadásával díszítették. A pályázatra januárig lehetett jelentkezni és mintákat beküldeni. A kész termék több hónapos pihenés után sorszámozott díszüvegben kerül  kereskedelmi forgalomba.

Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év pálinkáját, igazodva a Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs tematikájához. A cél az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Magyarországon négy birsfajta közismert, a legelterjedtebbek a Bereczki és a Konstantinápolyi.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.