Gazdaság

Balog miniszter zseniális javaslata a nagyvállalatoknak

balog-zoltan(960x640).jpg (Array)
balog-zoltan(960x640).jpg (Array)

Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok is adhatnának munkát a közmunkásoknak – írta az MTI.

A kormány már létre is hozott egy új konzultációs testületet, a Felzárkózást Segítő Gazdasági Fórumot, amelynek célja, hogy a nagyvállalatokat ösztönözze a hátrányos helyzetűek, köztük a romák, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékossággal élő emberek, továbbá a nők foglalkoztatására a versenyszférában.

Balog Zoltán azt mondta, mára a közfoglalkoztatás olyan vonzóvá vált bizonyos földrajzi és gazdasági területeken, hogy elvonja az alacsonyabb képzettségű munkaerőt a vállalkozások világából.

Ezért 2016-ban olyan programokat dolgoznának ki, amelyek célja, hogy a közfoglalkoztatásból különféle motivációkkal megnyissák az utat a szabad munkaerőpiac világába.

Vélemény

Csak hogy tisztába tegyük a hírt: a kormány közmunkaprogramja felborította a munkaerőpiacot, mert képzetlen munkaerőt szív el a vállalkozásoktól, és zárványba kényszeríti a közmunkásokat. Ezt most egy új konzultációs testülettel orvosolnák, illetve Balog szerint a nagyvállalatoknak közmunkásokat kellene alkalmazniuk. Képzeljük el ezt egy pillanatra! B. Erzsébet 52 éves, nyolc általánossal rendelkező, hódmezővásárhelyi lakos ezentúl németül és angolul veszi fel a telefont a nemzetközi ügyfeleknek egy hazai IT-nagyvállalatnál Debrecenben. Na, ugye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik