Gazdaság
balog zoltán (Array)

Balog miniszter zseniális javaslata a nagyvállalatoknak

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2016. 01. 14. 13:05

Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok is adhatnának munkát a közmunkásoknak – írta az MTI.

A kormány már létre is hozott egy új konzultációs testületet, a Felzárkózást Segítő Gazdasági Fórumot, amelynek célja, hogy a nagyvállalatokat ösztönözze a hátrányos helyzetűek, köztük a romák, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékossággal élő emberek, továbbá a nők foglalkoztatására a versenyszférában.

Balog Zoltán azt mondta, mára a közfoglalkoztatás olyan vonzóvá vált bizonyos földrajzi és gazdasági területeken, hogy elvonja az alacsonyabb képzettségű munkaerőt a vállalkozások világából.

Ezért 2016-ban olyan programokat dolgoznának ki, amelyek célja, hogy a közfoglalkoztatásból különféle motivációkkal megnyissák az utat a szabad munkaerőpiac világába.

Vélemény

Csak hogy tisztába tegyük a hírt: a kormány közmunkaprogramja felborította a munkaerőpiacot, mert képzetlen munkaerőt szív el a vállalkozásoktól, és zárványba kényszeríti a közmunkásokat. Ezt most egy új konzultációs testülettel orvosolnák, illetve Balog szerint a nagyvállalatoknak közmunkásokat kellene alkalmazniuk. Képzeljük el ezt egy pillanatra! B. Erzsébet 52 éves, nyolc általánossal rendelkező, hódmezővásárhelyi lakos ezentúl németül és angolul veszi fel a telefont a nemzetközi ügyfeleknek egy hazai IT-nagyvállalatnál Debrecenben. Na, ugye.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.