Korrupcio(960x640).jpg (Array)
Gazdaság

Hatalmas jogsértést leplezett le a Közbeszerzési Hatóság

24.hu
24.hu

2015. 12. 29. 16:48

A Közbeszerzési Döntőbizottság 150 ezer forintra bírságolta az Országos Bírósági Hivatalt, mivel az egy szoftver beszerzés kapcsán megsértette a közbeszerzési törvényt – olvasható a Közbeszerzési Hatóság honlapján az MTI tudósításában.

Az ügy még 2004 nyarára nyúlik vissza. A szegedi székhelyű Griffsoft Informatikai Zrt. nyerte el – nyílt közbeszerzésen – a GIIR szállítási tenderét. Ennek a cégnek volt szerzői joga a programra, amelyet többször frissített is, az utolsó ilyen szerződés ez év végén jár le.

Ennek meghosszabbítására írt ki hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzést az Országos Bírósági Hivatal. Az ajánlattételi határidő december 11-e volt.

Az MTI szemléje megemlíti, hogy a jogsértésért kiszabott bírság képletes volt, illetve “a mai gyakorlatban már az is ritka, hogy bírságol a döntőbizottság”.A 24.hu szerint a vétkes mulasztást igenis példás gyorsasággal tárta fel a Hivatal, majd a törvény szellemében eljárva lecsaptak a jogellenesen üzletelő bírósági szervezetre! Ne adjunk a fanyalgásra, mindent forint számít, ha jogellenes cselekmény megbírságolásáról van szó, különösen, ha ezt az egyik legfelsőbb bírói szervezet követi el.

Úgy véljük, mindez csattanós válasz a kétkedőknek, akik szerint pártunk és kormányunk nem tesz meg mindent az állami szervek körében tapasztalható slendriánság, illetve túlburjánzó korrupcó ellen. Apró szépséghiba, hogy korrupció alatt a kormány valószínűleg egészen mást ért, mint a nép (erről bővebben ebben a cikkünkben is olvashat).

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.