elmű (elmű, )
Gazdaság

Az állami vízfejhez került az Elmű-Émász részesedése

24.hu
24.hu

2015. 12. 21. 19:46

Rendkívüli közgyűlésen készítette elő az Elmű-Émász a beolvadás újabb lépését az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-be.
Korábban a témában:

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. hétfői rendkívüli közgyűlése döntött a közös tulajdonú Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-ben lévő részesedésük átruházásáról az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. részére 2016. január 1-i hatállyal – derül ki a társaságok hirdetményeiből, amiket a BÉT honlapján tettek közzé hétfőn.

A rendkívüli közgyűléseken döntöttek az Elmű és az Émász Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft.-ben fennálló részesedésének átruházásáról is az ENKSZ részére. Az üzletrészek 50 százalékát 2016. január 1-vel, másik 50 százalékát pedig 2017. január 1-vel adják át a társaságok.

A közgyűlések a határozati javaslatok szerint felhatalmazzák a két cég igazgatóságát, hogy meghozzanak minden olyan döntést, megtegyenek minden olyan nyilatkozatot, és aláírjanak minden olyan okiratot, ami szükséges az intézkedések végrehajtásához.

Egy fúzió rövid története

Az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-t 2015 augusztusában hozta létre az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. azért, hogy ebbe a cégbe szervezzék az egyetemes szolgáltatási tevékenységet, majd pedig a cég részvényeit a tulajdonos RWE és a magyar kormány között kötött megállapodás értelmében átruházzák a nemzeti közműszolgáltatóra.

A német RWE energiakonszern tulajdonában lévő Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. együtt Magyarország egyik legnagyobb áramszolgáltató vállalata jelenleg. Az Elmű Budapesten és agglomerációjában, az Émász Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye egyes részein mintegy kétmillió ügyfél számára biztosította az elmúlt évtizedekben az áramot.

A két cég kisfogyasztói számára 2016 januárjától az ENKSZ Zrt. nyújtja az egyetemes áramszolgáltatást – írja az MTI.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.