Gazdaság

Trolltime: Kína bevallotta, hogy hamisítják a GDP-t (is)

peking (kína, peking, )
peking (kína, peking, )

A kínai állami hírügynökség, a Xinhua szerint többen bevallották, hogy jelentősen felnagyították a régió makroadatait, a költségvetési bevételektől kezdve a háztartások jövedelméig át a GDP-ig – számol be a Business Insider.

Ha a múltbéli adatok nem lettek volna felfújva, akkor a jelenlegi növekedési számok sem mutatnának ilyet hirtelen visszaesést
– ezt egy névtelenséget kérő helyi vezető mondta a Xinhua hírügynökségnek, hogy megmagyarázza, az észak-keleti régió növekedési számai miért vannak a legalacsonyabbak között az országban.

Három évvel ezelőtt Liaoning tartomány 9,5 százalékos növekedést jelentett, miközben jelenleg 2,7 százalékos növekedésről számoltak be.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons   Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

Jilin, Kína egy másik észak-keleti tartománya három évvel ezelőtt 12 százalékos növekedést jelentett, mindez 2015-ben pedig 6,3 százalékra “lassult”. A China Daily lapnak nyilatkozó név nélküli forrás szerint a tartományi pénzügyi hivatalokban dolgozó munkatársak rendszeresen az “ígért” beruházási adatokat jelentették, függetlenül attól, hogy azt elérték-e, vagy sem.

Egy másik tartomány, Hejlungkiang egyik helyi vezetője azt állította, hogy náluk is a múltbéli beruházási számokat legalább 20 százalékkal felfújták, ami a Xinhua számításai szerint legalább 100 milliárd jüant (15,7 milliárd dollárt) jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik