Gazdaság

Nem járhatnak jobban a szolgáltatók új ügyfelei, mint a régiek

Egyelőre a kötelező biztosítások terén lép fel a kormány, ha a többi szolgáltató nem érzi az új irányt, törvénnyel kötelezik majd őket.

Megtiltaná a kormány a szolgáltatóknak, hogy az új ügyfeleket kedvezőbb ajánlatokkal csábítsák el, mint ami a régieknek jár – írja a Világgazdaság. Erre a kfgb-törvényt benyújtó fideszes képviselő, Balla György tett ígéretet.

Egyelőre csak a kötelező biztosítások terén lépnek, az újonnan érkező ügyfeleknek a biztosítók nem kínálhatnak nagyobb kedvezményeket, mint a régi ügyfeleknek, de bejelentették, hogy más területeken – például a mobil- és tévéelőfizetéseknél és a bankszektorban – is be fogják vezetni a szabályozást.

Balla azt mondta: ezután is lehet kedvezményt adni, de a régi ügyfelek nem járhatnak rosszabbul, mint az újak. Ma még elképzelhető, hogy egy újonnan belépő ügyfél nagyobb kedvezményt kap, mint a hűségesek – ez a mostani szabályok szerint törvényes, de a képviselő szerint nem erkölcsös.

Ha a szolgáltatók maguktól nem mozdulnak el ebbe az irányba, akkor a parlament tavaszi ciklusában hasonló törvényjavaslatok lesznek – ígérte a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik