Gazdaság

Nem foglalkozik a minisztérium Deutsch adócsökkentésével

Az internetről szóló „nemzeti konzultáció” nyomán a fideszes politikus javasolta, hogy csökkentsék az internet-szolgáltatás áfáját. Az illetékes tárca most mással van elfoglalva.

Egyelőre csak Deutsch Tamás vetette fel az internet-szolgáltatás áfájának csökkentését az internetről szóló „nemzeti konzultáció” nyomán, a Nemzetgazdasági Minisztérium nem vette napirendre az intézkedést – számolt be a Hír TV. Tavaly a kormány még kemény különadót szabott volna ki az internetre, a széleskörű lakossági tiltakozás után azonban visszakoztak, Deutsch irányításával pedig „nemzeti konzultációt” indítottak a témában.

A fideszes politikus azt mondta, javasolják, hogy 2017. január 1-től 27 helyett 18 százalék legyen az internethasználat adóterhe. Tállai András adóügyi államtitkár ugyanakkor azt mondta a Hír TV kérdésére, hogy még nem vetődött fel a minisztériumban ez a kérdés. Noha a miniszterelnök hétfőn arról beszélt egy szakmai konferencián, hogy a közteherviselésből „a digitális gazdaságból hasznot húzó tengerentúli vállalatoknak is ki kell venniük a részüket”, Tállai ilyen különadóról sem tud.

Az államtitkár azt mondta: nem gondolkodnak semmilyen új adón, ugyanakkor a lakásértékesítés áfájának csökkentése napirenden van.  A jövő évi adótörvényeket viszont már nyáron elfogadták a kormánypártok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik