gödör (gödör)
Gazdaság

Vádat emeltek egy halálos munkahelyi balesetért felelős férfi ellen Baján

24.hu
24.hu

2015. 09. 18. 11:56

Korábban a témában:

Vádat emelt az ügyészség egy bajai cégvezető ellen, aki felelős egy munkavállalóját ért halálos munkahelyi balesetért – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Négyessyné Bodó Marianna ügyész közölte: a cég végezte a szennyvízcsatorna-hálózat építését Bácsalmáson. A munkálatok során a vádlott az idén március 11-én az általa kiásott munkagödör körül nem alakított ki olyan padkát, amely megakadályozta volna a föld visszaomlását. Később a gödörben dolgozó munkavállalóra ráomlott a kiásott föld, ennek következtében a munkás megfulladt.

A kivitelezést végző cég vezetőjeként a vádlott irányította a munkálatokat, emellett a munkaárok gépi kiásását is ő végezte. A munkavédelmi előírások betartásáért a vádlott volt felelős – olvasható a közleményben.

A vizsgálat megállapította, hogy a munkálatokat irányító és részben személyesen végző cégvezető nem alakította ki a biztonságos munkavégzés feltételeit. A Bajai Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, amely a törvény szerint 1 évtől 5 évig terjedő fogházbüntetéssel büntethető.

A büntetlen előéletű cégvezető bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.