Gazdaság

Megérte jóban lenni az oroszokkal

zöldséges (zöldséges, zöldség, gyümülcs, áru, piac, nyitvatartás,)
zöldséges (zöldséges, zöldség, gyümülcs, áru, piac, nyitvatartás,)

Magyar termékeket húzhatnak le a tiltottak listájáról. Így meg lehetne kerülni a nagy orosz importtilalmat.

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium szerint Görögország és Magyarország esetében az importtilalom részbeni feloldása úgy oldható meg egyebek között, hogy bizonyos termékek levennének a behozatali tiltólistáról.

Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési miniszter egy török-orosz üzleti fórumon azt mondta, minisztériuma és saját maga is azt a megoldást támogatja, hogy a tiltólistáról bizonyos termékeket töröljenek” A miniszter szerint ez a legegyszerűbb módszer, ami gyorsan és hatékonyan végrehajtható.

A miniszter szerint olyan nem lesz, hogy egy országgal vagy országokkal szemben megszüntetik az importtilalmat. Olyan termékeket törölhetnek a listáról, mint az őszibarack, a földieper, a mandarin, a nektarin és a meggy.

A döntést politikai szinten kell meghozni, nem a minisztérium határoz, mondta a miniszter, aki szerint, amennyiben az orosz kormány elfogadja a minisztérium által javasolt termék-kiemelési javaslatot, akkor az valamennyi importtilalommal sújtott országra vonatkozik majd.

Alekszej Uljukajev elmondta, hogy a minisztériumnak van egy másik javaslata is. Ez azt tenné lehetővé, hogy az országok egy csoportja nyersanyag-feldolgozó gyárakat hozhasson létre Oroszországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik