Gazdaság

Péntektől lehet pályázni az Otthon Melege Programra

Csődöt mondott az informatikai rendszer, de elhárították a hibát, módosult határidőkkel lehet hűtőre, kazánra, ablakcserére pályázni.

November 14-től, péntektől megkezdődhet a pályázatok beadása az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági támogatásokra. Az eddig beérkezett pályázatok érvényesek, nem kell újra beadni – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A beruházások a pályázat tényleges benyújtása előtt nem kezdődhetnek el, megkezdett beruházáshoz nem adható vissza nem térítendő támogatás – figyelmeztettek.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A hűtők és fagyasztók cseréjére november 14. és december 15., kazáncserére november 19. és január 31. közt, homlokzati nyílászárócserére november 26. és január 5. között lehet pályázni, vagy a forrás kimerüléséig, régiónkénti bontásban.

A részletes dokumentáció a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján olvasható, a három pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre. Ebből fűtéskorszerűsítésre 1 milliárd, háztartásigép-cserére 627 millió, nyílászárócserére 1,1 milliárd forintot fordítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik