Gazdaság

Így élnek a milliárdos csemeték Teheránban

A perzsa milliárdos csemeték ugyanúgy élnek, mint kortársaik az USA-ban. Luxusautókkal járnak, jó éttermekben szelfiznek, márkás cuccokban mutatkoznak. De ki engedélyezte ezt?

A modern Iránt minden szinten hihetetlen sokszínűség és ellentmondások sora jellemzi. Államformája teokrácia, ám az egyetemeken, a tudományban jelen van a liberalizmus is. Bár az országot az idős vallási méltóságok vezetik, 80 milló lakosának kétharmada harminc év alatti fiatal, s rendkívül magas az egyetemisták száma, meghaladja a 20 milliót.

Európában sok tévképzet él Iránról. A perzsák nem arabok, és a csador viselete sem kötelező, csupán a hivatalos ügyek intézésére a mecsetek, illetve egyéb vallási kegyhelyek látogatásakor. Szükséges azonban a fejkendő viselete, mely azonban többféle formájú és bármilyen színű lehet, mint ez az alábbi galériában is látható. A többnejűség a mai napig megengedett, de nem divat. Bár számos tekintetben a férfi szava a döntő, a perzsáknál az otthon falai mögött általában a nők hordják a nadrágot.

Fotó: Instagram/Official Rich Kids Of Tehran

Az alább látható aranyifjak szülei feltehetően azokban az iparágakban tevékenykednek, amelyek Iránban a legfontosabbak. Ezek a kőolaj-finomítás, textil-, juta-, cukor-, hús-, dohány-, bőr-, és élelmiszeripar, cementgyártás, gép- és gépkocsigyártás, vas- és acélipar, fémfeldolgozás, háziipar.

Nézegessen szép és gazdag perzsákat Teheránból!

.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik