Gazdaság

Újra divatba jönnek a garázsboltok

A helyi igények kiszolgálására ismét nyílnak a garázsboltok a lakótelepeken, külvárosokban, így a garázsárak is emelkednek – írja a Napi gazdaság.

Az ezredforduló táján fokozatosan bezárt, elsorvadt garázsboltok lassan ismét kinyitnak − a legnagyobb számban a lakótelepeken, de a külvárosokban, családi házas övezetekben is egyre gyakrabban nyílik új üzlet. A garázsokban általában vegyesbolt, tejivó, pékség, kulcsmásoló, fodrászüzlet, zöldséges nyílik, de az van ahol cipőbolt vagy műszaki üzlet költözik a kis helyiségekbe – derül ki a Napi Gazdaság cikkéből.

A Kisosz megyei szervezeteitől kapott információk szerint az elmúlt egy év során szinte az egész országban nőtt a garázsboltok száma. Szegeden például nyolc, Pécsett hét, Szombathelyen kilenc ilyen üzletet nyitottak, de Veszprémben, Győrben és Kaposváron is szaporodik a számuk.

A frekventált helyen található garázsok szinte mindegyik dunántúli nagyvárosban gyorsan elkelnek, de a bérlők között is kedvükre válogathatnak a tulajdonosok. Győrben és Székesfehérváron például az utóbbi időszakban több mint tíz százalékkal nőttek a garázsárak. Egy minden közművel ellátott, fűthető, 20−25 négyzetméteres létesítmény 1,8−2 millió forintba kerül, de Sopronban már 2,8 millióért is hirdetnek műhellyé, üzletté alakítható garázst.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik