Gazdaság

Pozitív hangulat várható a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 75,68 pontos emelkedéssel, 11 836,36 ponton nyitott pénteken. Csütörtöki záró értékéhez képest 0,64 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint kedvező hangulat uralkodik a nemzetközi piacokon, Amerika jól zárt, Nyugat-Európa pluszban nyithat, így a budapesti börze is emelkedhet pénteken.

Az OTP péntek hajnalban közzétett negyedéves jelentése jobb a vártnál, a bank eredménye 13 százalékkal meghaladta az elemzői konszenzust – mondta Balásy Zsolt, aki azonban úgy vélte, ez valószínűleg nem fogja érdemben befolyásolni a piacot, hiszen nagyobb súllyal esik latba a kelet-európai bankválság veszélye és a recesszió.

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője szintén kiemelte a fejlett piacokon uralkodó pozitív hangulatot, ám az OTP jelentése kapcsán úgy vélekedett, hogy a befektetők inkább várakozásra vették, a hírre pedig inkább eladják majd papírjaikat. Ez azt jelenti, hogy csökkenhet a bankpapír árfolyamára – tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 23,20 pontos, 0,20 százalékos emelkedéssel, 11 760,68 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 11,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol és az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik