Gazdaság

Autóalkatrész gyárat létesít Gyöngyösön a Seissenschmidt

Kovácsolt futómű és hajtómű alkatrészeket gyártó üzemet épít a Gyöngyösön a német Seissenschmidt Ag.; a 4,5 millió eurós beruházás alapkövét kedden rakták le a város ipari parkjában.

A 2007. februárjától működő üzem, amely a német vállalat első külföldi beruházása, kezdetben 25, később 50 embernek ad munkát. A gyár megvalósításával a cég követni kívánja legfőbb partnereit, amelyek között Magyarországon, illetve a közeli Szlovákiában is gyártóbázist működtető multinacionális konszernek találhatóak, például a GM, a Volkswagen Csoport, a ZF – mondta az alapkő elhelyezésekor Rüdiger Gross, az anyavállalat elnökségének tagja.

Gyöngyösre pedig az autópálya szomszédsága, illetve a szakképzett munkaerő miatt esett a választás – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a felmérések szerint a kelet-európai autóipari régió a világ egyik legdinamikusabban fejlődő járműgyártó-bázisa. A várakozások szerint 2008-ig megduplázódik a térség gyártókapacitása, és a világ járműgyártásának, már 5 százalékát adja majd a térség.

Hiesz György, a 35 ezer lakosú település polgármestere arról szólt, hogy a Seissenschmidt, amely egy 30 ezer négyzetméter nagyságú területet vásárolt, és immár a hetedik betelepülő az ipari parkban. A befektetőknek köszönhetően az elmúlt években több száz új munkahely jött létre a városban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik