Gazdaság

Magyar cég a legjobb Microsoft-beszállító

admin
admin

2006. 07. 19. 07:00

A XAPT Hungary Kft. nyerte el a legjobb Microsoft Dynamics AX partner címét 2006-ban. A múlt héten Bostonban tartott partnerkonferencián több mint 7 ezer cég vett részt. Ez a negyedik alkalom, hogy nem az amerikai kontinensről választottak befutót.

A konferencián részvételi csúcs volt, soha ennyi vállalkozás nem képviseltette még magát – közölte Schvarcz Zoltán, a XAPT egyik tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. A Business Solution üzletág AX szekciójában kaptuk meg az a kiválóság díját, mely óriási dolog, hiszen korábban soha egyetlen kelet-európai középvállalkozás sem kapott ilyen elismerést a szoftveróriástól – fűzte hozzá az ügyvezető.

Kiemelt partner

Ezen kívül a magyar cég bekerült az úgynevezett President Clubba, melyben azok a cégek kapnak helyet, amelyek a Microsoft licenc árbevételi ranglistáján a legjobb 5 százalékban szerepelnek.

A magyar cég a Dynamics AX közép- és nagyvállalati vállalatirányítási rendszer magyarországi forgalmazója. Az XAPT 2000 óta foglalkozott az AXAPTA vállalatirányítási rendszerrel, melyet a Microsoft 2002 folyamán felvásárolt, és beépítette Business Solution üzletágába. Ezt követően a magyar cég elég gyakori vendég volt Microsoft-os berkekben, mivel már rendelkeztek a szükséges know-how-val és tapasztalattal. A cég vezető-fejlesztőjét gyakran keresik fel Redmontból telefonon, hogy kikérjék véleményét – közölte Énekes Dániel, a XAPT üzletfejlesztési igazgatója.

Dinamikusan nő a cég

A tavalyi árbevétel meghaladta a 760 millió forintot, ez 24 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Idén a cél az egy milliárd forintos árbevétel meghaladása – mondta Schvarcz. Az expanzió a vállalkozás szinte minden területén érezhető, hiszen az elmúlt év 40 fős dolgozói létszáma idénre már 58 főre duzzadt, a cég profi értékesítési szakembereket fogadott, de a Dynamics AX és NAV rendszerek iránti növekvő igény miatt a szakembergárda is napról napra bővűl – fűzte hozzá Énekes.

A cég által értékesített termékek licenceinek és jogdíjainak értéke is 70 százalékkal megemelkedett. A cég által bevezetett vállalatirányítási rendszerek száma meghaladja a 80-at, a felhasználószám pedig meghaladja a 4000-et.

Határon átívelő középvállalkozás

A növekedés másik új irányvonala a külföldi projektek megvalósítása, illetve külföldi leányvállalatok elindítása. Először a dél-keleti régióban keresett és talált ügyfeleket és együttműködő partnereket a magyar vállalkozás. Több ügyfele, így a Lindab, a Marso, az SSL, a Masterplast, a Diego, a WizzAir igényelt országhatárokon átívelő megoldásokat, amelyet a XAPT először a budapesti központból valósított meg, majd Romániában önálló leányvállalatot indított. Idén márciusban pedig megalakult a XAPT Business Solutions Inc., a cég kanadai leányvállalata az észak-amerikai piac lehetőségeinek kihasználására.

Dr. Schvarcz Zoltán elmondta: a tulajdonosok a következő két évben több mint 1,9 millió dollárral készülnek emelni a kanadai leányvállalat törzstőkéjét. A tevékenységét az Egyesült Államok és Kanada keleti partvidékére összpontosító társaság feladata lesz a XAPT iparági vertikális és horizontális fejlesztéseinek, valamint magyarországi és kelet-európai fejlesztőkapacitásainak értékesítése.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.