Gazdaság

A kamara szerint átmeneti lesz az Új egyensúly

admin
admin

2006. 07. 06. 15:53

A BKIK állásfoglalása szerint a kamara tagjai érdekeltek abban, hogy a költségvetés helyzete minél hamarabb stabillá váljon. Ezenkívül tudomásul veszik azt is, hogy a költségvetés rendbetétele átmeneti vállalkozói és állampolgári tehernövekedést okoz.


Felesleges adminisztráció

A BKIK fellép a versenyképesség romlását előidéző és a felesleges adminisztrációs terheket növelő intézkedések ellen. A kamara szerint a nem kellően átgondolt és előkészített bevételnövelő előterjesztések intézkedései ellentmondanak a kiszámítható, tervezhető gazdasági környezet követelményének. Ennek következményeként csökken a vállalkozások bevétele, visszaesik a gazdaság növekedése, csökken a vásárlóerő.

A BKIK szerint a versenyhátrány csökkentése érdekében a vállalkozások, elsődlegesen a kis- és középvállalkozások (kkv), munkahelyek megszüntetésére lesznek kényszerítve. Ezzel csökken a költségvetésbe befizetett járulékok és adók összege, nőnek a költségvetés kiadásai.


Zárt egyeztetések

Rossz megoldásnak tartja továbbá a kamara, hogy a társadalom valamennyi rétegét érintő Új egyensúly program zárt ajtók mögött, szűk körben, a társadalom, az érdek-képviseleti és kamarai vélemények kizárásával készült.

Kevésnek tartják a kormányzat által felvázolt megtakarításokat, további lehetőségeket látnak a közlekedés területén. Szükségesnek tartják: a közlekedési alágazatok közötti munkamegosztás felülvizsgálatát, a gazdaságtalan alágazatok racionalizálását, a közösségi közlekedés tarifarendszerének átdolgozását, a közlekedési árkiegészítési rendszer, valamint a kedvezményrendszerek felülvizsgálatát, és szociális rászorultsági elv alapján történő átdolgozását.

Állásfoglalásában a kamara hangsúlyozza, hogy szorgalmazzák a feketegazdaság visszaszorítását, a láthatatlan jövedelmek láthatóvá tételét, elítéli a szabálysértő és adócsaló vállalkozókat.

A kamara közölte, hogy támogatják az évek óta halogatott állami, önkormányzati, egészségügyi és oktatási reform kormányzati programba állítását. Az állam és intézményei, a közigazgatás hatékonyságának mérése, szolgáltató jellegének erősítése, alapvető versenyképességi szempont.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.