Gazdaság

Ferihegyen is tárgyal a Ryanair

Több magyarországi repülőtér üzemeltetőjével tárgyal az ír Ryanair diszkont-légitársaság. A Világgazdaság információi szerint a cég Ferihegyi, sármelléki, pécsi és debreceni megjelenést mérlegel, és a térség más városait is megcélozta.

Ferihegyen is tárgyal a Ryanair, de még nem jutottak dűlőre – közölte szűkszavúan a lappal a Budapest Airport Rt. Michael Cawley, a Ryanair vezérigazgatója keddi pozsonyi sajtótájékoztatóján elismerte az egyezkedés tényét, de ő sem árult el részleteket. Csak annyit mondott, hogy biztos megállapodnak valamelyik magyarországi repülőtérrel, merthogy többnek az üzemeltetőjével is tárgyalnak.

A sármelléki légikikötőt működtető FlyBalaton Kft. korábban már elismerte, hogy egyeztetéseket folytatnak Európa legnagyobb diszkontcégével. A Ryanair képviselője az elmúlt két évben többször is járt a Balatonhoz közeli objektumban, és akkor az vetődött fel, hogy hat városba napi járat indulna, ha befejeződnek a fejlesztések a repülőtéren. Azóta korszerű fénytechnikai berendezést telepítettek, és még az év végéig szeretnék befejezni a kétmilliárd forintért létesítendő új utasterminált.

Ferihegy esetében gondot jelentene, hogy a szeptember elején átadott 1-es terminálra már nem férne be az ír társaság, és így vélhetően a 2B-re kényszerülne. A többi vidéki repülőtér közül elsősorban a debreceni és a pécsi jöhetne szóba.

A Ryanair egyre nagyobb erővel szeretne terjeszkedni az EU-hoz tavaly csatlakozott országokban. Számos új járatot indítanak Európa városaiba, és emellett a csehországi Brnóban, továbbá öt lengyel városban is megjelent, és Ljubljanába, Máltára és Tallinnba is betörne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik