Gazdaság

Drasztikus leépítésre készül a Deutsche Telekom?

A német vállalat vezetékes üzletágánál német lapértesülések szerint az elkövetkező három évben akár 45 ezer embernek is mennie kell.

A Manager Magazin cikke szerint 2008-ig évente körülbelül 10-15 ezer embernek mondanának fel. A lap információi szerint a drasztikus lépést a vezetékes (T-Com) üzletágban tapasztalható nagyfokú piacvesztés indokolja. A DSL-kapcsolatok terén is sokat vesztett pozíciójából az utóbbi időben a T-Online. A sajtóban megjelent információkat egyelőre a Deutsche Telekom nem akarta kommentálni.

Ha a tervek megvalósulnak, akkor a cég német vezetékes üzletágánál dolgozóknak a felét elbocsáthatják 2008-ra. Már korábban is felmerült az elbocsátások lehetősége, mivel az idei év első felében a T-Com és a T-Online forgalma is 4,5 százalékkal csökkent a tavalyi első félévhez képest. A vállalatnál ez idő alatt összességében 3 százalékkal nőttek a bevételek. A leépítések mellett az üzletág cég vezetője, Walter Raizner az üzletág teljes átstrukturálását tervezi. Az eddigi 700 termék helyet a jövőben már csak nyolcvanat kínálnának az érdeklődőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik