Gazdaság

Hárman pályáznak a Szabadkikötőre

Az APV Rt. Igazgatósága döntést hozott a Mahart Szabadkikötő Rt. szétválása során létrejövő Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt. 99 százalékos részvénycsomagjára kiírt értékesítési pályázattal kapcsolatban.

A testület a pályázat első fordulójának értékelése során megállapította, hogy három ajánlat érkezett. Jelentkezést nyújtott be a dortmundi Rhenus AG and C. KG, a regensburgi székhelyű M. Preymesser GmbH&Co. KG. Sped és a ÁTI Depo Közraktározási Rt. A benyújtott ajánlatok érvényességi szempontból történő értékelése folyamatban van. A második fordulóba az érvényes jelentkezést benyújtó ajánlattevők kerülnek meghívásra.

Az ÁPV Rt. e hónap elején hirdetett nyilvános háromfordulós pályázatot az átalakuló Mahart-Szabadkikötő Rt.-ből szétválással létrejövő Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt. részvényeinek megvásárlására.

A privatizációs pályázaton csak a kikötő 75 éves üzemeltetési jogával rendelkező, 355 millió forint jegyzett tőkéjű Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt. 99 százalékos tulajdoni hányada kerül eladásra , az új Mahart-Szabadkikötő Rt. tartós állami tulajdonban marad a vagyonát képező földterülettel, a felépítményekkel és az infrastruktúrával együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik