Gazdaság

AMERIKAI-JAPÁN HÁLÓK

Toshiba-IBM: Közösen viseli a 64 és a 256 megabájtos memóriachip-gyár fejlesztésének 1 milliárd dolláros költségét. Ezt a technológiát átadják egy új, virginiai IBM-üzemnek.

Mitsui-GE: A GE energiarendszerekkel foglalkozó részlege ázsiai szerződéseket szerzett meg a Mitsui jó kapcsolattal rendelkező bankjának segítségével. Az energiaipari szerződésekhez a GE adja a technológiát, a Mitsui pedig a kapcsolatokat és a pénztárcát.

Toyota-GM, TRW: A GM alkatrész-divíziója, a Delphi részegységeket szállít a Toyotának. Részt vesz a Toyota keirecu stratégiai megbeszélésein. A TRW is állítja, hogy a Toyota-csoport részévé vált.

Canon-HP: A két cégnek közös lézerprinter-technológiája van, és a Hewlett-Packard meghajtót vásárol a Canontól. Végtermékeik azonban komoly versenyben vannak a világpiacon.

Mitsubishi-Caterpillar: Vegyes vállalatuk a Caterpillar elsődleges ázsiai termelőbázisává vált. Az amerikai és a japán szakemberek közösen fejlesztették ki a Japánban, az USA-ban, Indonéziában és Kínában gyártott exkavátor-családot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik