Élet-Stílus

Ez balul sült el: videón, ahogy egy fegyverszakértő arcába robban a távcsöves puskája

Az amerikai Youtuber azóta jobban van, és még egy 20 perces videót is készített a halálközeli élményéről.

A Kentucky Ballistics néven videókat gyártó Scott be akarta mutatni kamera előtt, ahogy kilő egy ritka töltényt a Serbu RN 50 típusú távcsöves puskájával, de a kamerával rögzíteni kívánt lövés besült, a puska pedig a férfi arcába robbant – írja a Ladbible.

A baleset április 9-én történt, de Scott már annyira jól van, az eredetileg vélhetően fegyverbemutatónak induló videót is befejezte és feltöltötte Youtube-ra – bár tény, hogy begipszelt kézzel, és egyéb látható sérülésekkel tarkítva.

A szóban forgó felvételek a videó 4. perce után következnek (a lenti, beágyazott verzió rögtön innen indul).

A felvezetésben (és a videó további részeiben) a férfi elmeséli, hogy eredetileg egy régi, 50 BMG SLAP típusú (50 kaliberes), manapság már nem gyártott lőszerritkaságot akart bemutatni, aminek darabja száz dollár (nagyjából 30 ezer forint).

A lőszerről azt hitte, katonai forrásból származik, ezért csak a fegyver elsütésekor esett le neki, hogy baj van. A bemutatóhoz pedig egy olyan puskát használt, ami régóta a gyűjteményének a része, és a balesetig tökéletesen funkcionált.

Scott a tévedéséért a testi épségével fizetett: a ravasz meghúzása utáni szinte rögtön felrobbant a puska. A rozsdamentes acélból készült töltény az orrát és az arccsontjait több helyen eltörve a fejébe fúródott, de a legsúlyosabb sérülést a felrobbanó fegyver egyik szilánkja okozta neki – ami először a nyakán találta el (ahol széttépte az itt futó vénákat), majd a jobb tüdejét is átszúrta.

Arra nem emlékszik egészen pontosan, hogy ezután mi történt körülötte, mert a robbanástól szinte azonnal megvakult, szóval gyakorlatilag nem látott semmit – ezért a többi érzékszervére kellett hagyatkoznia a nagy túlélőnek. A baleset után már több műtéten is átesett már, sőt, a szeme világát is folyamatosan nyeri vissza. Állapota javulásához elég összevetni a lábadozás közben befejezett videóját és a lenti, szintén a baleset után megosztott fotóját, ami még akkor készült, amikor a kórházi ágyában feküdt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kentucky Ballistics (@kentuckyballistics) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik