Élet-Stílus

11 napon át folyamatosan aludt egy amerikai kisfiú, és az orvosok nem értik, miért

A 7 éves gyereken vizsgálatok tucatjait végezték el egy kórházban, de még mindig értetlenül állnak az eset előtt.

Az orvosok elmondása szerint lehet, hogy soha nem fogják megtudni, miért aludt 11 napon át folyamatosan a Kentucky államban élő, hétéves Wyatt Shawjelentette a WHASS11 televízió híradója. A kisfiú azután merült mély álomba, hogy gyűrűhordozóként vett részt egy esküvőn, ahol a buli középpontjában volt.

Anyja, Amy Thompson elmondása szerint a kisfiú „ellopta a showt” az esküvőn, és annyira teli volt energiával, hogy az utolsó táncnál „ellopta a menyasszonyt a vőlegénytől”. 48 órával később már a Louisville-i Norton gyerekkórházban feküdt.

„Próbáltam ébresztgetni, de folyamatosan visszaaludt” – mondta el a fiú anyja. Wyattet gyorsan kórházba vitték, ahol az agyműködését vizsgáló gépekre kötve 11 napon át aludt folyamatosan. az orvosok több tesztet is elvégeztek rajta, de az MRi-vizsgálatok, a Röntgen-képek és vérvizsgálatok egyike sem adott magyarázatot a miértre.

Tíz nap után az orvosok egy új, rohamok megfékezésére használt gyógyszert adtak be neki, és a kisfiú végül előző hét csütörtökön felébredt. Eleinte még beszélni és mozogni sem tudott, de hétfőn, anyja segítségével már képes volt megtenni pár lépést a kórteremben.

Thompson a WHASS11-nek elmondta: fiának „elektromos kihagyások voltak az agyában, és amiatt aludt folyamatosan”. Az orvosok pedig közölték, meg van az esélye annak, hogy soha nem fogják megtudni, pontosan mi okozta a másfél hétig tartó alvást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik