Élet-Stílus

Híres emberek, akik a whiskyre esküsznek

Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Ava Gardner – néhány híresség, akik a whisky elkötelezett rajongói voltak. Az „élet vizének” nevezett karakteres ízű whisky a mai napig a könnyed elegancia megtestesítője Hollywoodban.

A whisky jellegzetes íze és a minőségi italfogyasztás évszázadok óta összefonódik, amiből természetesen, Hollywood és a hírességek sem maradhattak ki. Ők azok, akik a whiskyfogyasztás mellett döntöttek!

Frank Sinatra

A varázslatos hangú énekes, a tökéletes gentleman, Frank Sinatra imádta a scotchot, különösen a Jack Daniel’s-t. Ez az imádat kölcsönösnek bizonyult: a Jack Daniel’s Sinatra Select elnevezéssel adott ki nemrégiben whiskyválogatást, így tisztelegve az énekes legenda előtt. Sinatra jó viszonyát a whiskyvel az alábbi mondata is alátámasztja: “Meglehet, az alkohol az ember ellensége, de a Biblia azt mondja: szeresd az ellenségeidet!”

Ava Gardner

A gyönyörű és tehetséges színésznő, Ava Gardner is azon hírességek közé tartozott, akik szívesen ittak egy pohár jó whiskyt. Az Oscar-díjas színésznő egyszer így nyilatkozott: “150 éves koromig akarok élni, de amikor meghalok, azt szeretném, ha az egyik kezemben egy szál cigaretta, a másikban pedig egy pohár whisky lenne.”

Sir Sean Connery

Minden idők leghitelesebb James Bondja, Sir Sean Connery, a skót föld szülöttje, és a whisky elkötelezett rajongója. A hollywoodi pletykák szerint a nagysikerű Hegylakó című film jó hangulatú forgatása egy kis túlzással a scotchnak köszönhető: Connery nagylelkűen kínálgatta Christopher Lambertet és a stábot is whiskyvel, a jó kedélyű forgatás pedig egy igazán fantasztikus filmet eredményezett.

Humphrey Bogart

Hollywood ikonikus színészlegendája, a Casablanca világhírű főhőse a whisky elkötelezett rajongóinak táborát erősítette. Hollywoodi berkekben az a hír járta, hogy a színészt a scotch mentette meg a vérhastól egyik filmjének forgatásán: Bogart whiskyvel oltotta szomját, és nem azzal a szennyezett vízzel, amivel a stábtagok.

Mark Twain

A Tom Sawyer és a Huckleberry Finn kalandjainak szerzője, Mark Twain is a whisky-imádok körének oszlopos tagja volt. Egy alkalommal így nyilatkozott kedvenc italáról, a whiskyről: “Ha túl sok van bármiből, az lehet rossz, de túl sok a jó whiskyből alig elég.”

Winston Churchill

Winston Churchill, a brit miniszterelnök alakjától elválaszthatatlanok a frappáns mondások, valamint a whisky és a szivar. Churcill a háború éveiben, Dél-Afrikában és Indiában whiskyvel fertőtlenítette az ivóvizet, és reggeleit szódával kevert whiskyvel indította.

Johnny Depp

Korunk egyik legviccesebb kalóza, Johnny Depp szívesen tölti szabadidejét a skót nedű társaságában. Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a hamvait egy whiskys hordóban kívánja nyugalomra helyezni, így ízesítve meg a hordó tartalmát. Az biztos, hogy a színészhez illő, de semmiképp sem hétköznapi ceremónia lenne!

Kiemelt kép: Leemage

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik