Élet-Stílus

Kiakadt a kórházra a kínai apuka, mert szétvágták fia ruháját, miközben megmentették az életét

60 ezer forintnak megfelelő kártérítést követelt az orvostól.

Egy igazán furcsa kártérítési igény tartja lázban a kínai közösségi oldalak látogatóit – írta a Shanghaiist. Egy kínai apuka ugyanis 1500 jüanos (60 ezer forint) kártérítést követelt egy orvostól, akinek sikerült megmentenie fia életét. Az indok: az életmentés közben szétvágták gyermeke ruháit.

A kínai sajtóban csak Li vezetéknéven említett fiatalt még szeptember 11-én vitték be eszméletlen állapotban egy wuhani kórházba. A tüdőembólia miatt életveszélyes állapotban került fiatalt – akinek életkorát nem közölték – végül a sürgősségi osztály egyik orvosának sikerült megmentenie.

Az apuka azonban nem volt elégedett. Az orvosok ugyanis a fiú életének megmentése közben arra már nem figyeltek, hogy a ruhája is túlélje az eset, és a lehető leghatékonyabb módon vetkőztették le. Levágták róla a ruhákat.

Li apjának ez viszont annyira nem tetszett, hogy 1500 jüanos kártérítést követelt a ruhalevágásért. Az érintett orvosnak végül annyit sikerült elérnie, hogy lealkudta az összeget ezer jüanra, amit az apuka meg is kapott.

Az orvos a helyi sajtónak nyilatkozva megértőnek mutatkozott. Mint elmondta, „vannak, akiknek ezer jüan nem nagy szám, de neki valószínűleg nagyon fontos volt”.

A Shanghaiist beszámolója szerint a kínai közösségi oldalak kommentelői felháborítónak tartották az apuka kártérítési igényét, és miközben az orvost „szentként” kezdték el tisztelni, az apukára leginkább a „szemétláda” jelzőt használták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik