Élet-Stílus

Videó buktatta le a kisbabát arccal lefelé az ágyba hajító brutális dadust

A namíbiai nő most gyilkossági kísérlet vádjával állhat bíróság elé.

Emberölési kísérlet vádjával indítottak eljárást Namíbiában egy 38 éves dadus ellen, miután egy rejtett kamerával videó készült arról, hogyan bántalmazza a gondjaira bízott 9 hónapos kislányt – jelentette a helyi sajtó. A felvételen látni lehet, ahogy a nő méteres magasságból hajítja bele a babágyba a gyereket, majd a lábánál fogva veszi ki onnan, és úgy cipeli magával, mintha csak egy zsák vagy szatyor lenne.

A kislány anyja, Annemarie Theron előző hét szerdán helyezte el a videókamerát a gyerek szobájában, miután gyanús sérüléseket talált a kicsi testén. A nő a helyi sajtónak elmondta: májusban vette fel dadusnak Nicoline Hoësest, azután, hogy korábbi munkaadóinál leellenőrizte, mennyire voltak vele elégedettek.

Hónapokon át minden rendben volt vele, de augusztusban gyanús sérüléseket vett észre Laila karjain és nyakán. Aztán a férje szeptemberben otthon maradt pár napig, és észrevette, hogy a kislány fél a dadustól. Az utolsó csepp az volt, amikor a lánya fején talált egy dudort, ami Hoëses állítása szerint akkor keletkezett, amikor a gyerek véletlenül kiesett az ágyából.

Az anyukát nem győzte meg a magyarázat. Elmondása szerint munka közben egész nap gyermeke járt a fejében „Ekkor döntöttem el, hogy kamerát szerelek fel, hogy lássam, mi történik, amikor nem vagyok otthon” – mondta el Theron a News24-nek.

A felvétel sokkolta az anyukát. „Napokon át nem tudtam inni, enni és aludni” – mondta el a nő, aki azonnal a rendőrségre ment, hogy feljelentést tegyen a nő ellen. Elmondása szerint a rendőrség eleinte nem nagyon akart foglalkozni az üggyel, de „felvétel megnézése után azonnal le akarták tartóztatni”.

Hoësest előző hét pénteken vették őrizetbe, és hétfőn már megtartották első bírósági meghallgatását, amin ismertették az ellene felhozott vádakat. A nő ellen az emberölési kísérlet vádja mellett, még gyermekbántalmazás és súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást. Tárgyalását október másodikán folytatják, amit előzetes letartóztatásban kell megvárnia.

Közben a 9 hónapos kislány orvosi vizsgálaton esett át, amin megállapították, hogy nincsen csonttörése, fejsérülése és belső sérülései – mondta el Theron. Ugyanakkor a gyerek rettegni kezdett kiságyától, és rémálmai is vannak.

Az anyuka elmondta: beszélt a már letartóztatott dadussal, aki bocsánatot kért tőle az eset miatt. De Theron közölte vele, hogy neki a gyerek mindennél fontosabb, és képtelen megbocsátani neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik