Nézd öreg, semmi hab, így kell ezt csinálni, semmi nem vész kárba!
Ha hangzott már el a szádból ez a mondat a söröd kiöntése közben, akkor van egy rossz hírünk! A Business Insider ugyanis megkérdezett egy hivatásos sör-sommeliert, hogy hogyan, milyen technikával érdemes pohárba önteni a sörünket, és hát nem úgy, ahogy eddig gondoltuk.
Valószínűleg elég kevesen vannak, akik imádják a sörnek a habját. Emiatt aztán sokszor próbáljuk úgy önteni, hogy a lehető legkevesebb hab kelektkezzen.
A videón Max Bakker remekül mutatja be azt a folyamatot, amely egy sörözés alkalmával a gyomrunkban történik. A hab nélkül csapolt sör azért lehet veszélyes, mert a sörben lévő extra szénsavat is, amely a hab keletkezésével rendes esetben távozik, lenyeljük. Ez a szénsavban gazdag sörös közeg aztán a gyomrunkban találkozik olyan dolgokkal, mint a perec, a chips, vagy a nachos, ez pedig durva folyamatokat indíthat el bennünk.
A videó megtekintéséhez kattints IDE.