Élet-Stílus

170-el ütközött egy Smartnak a száguldozó rendőrjárőr – videó

A Floridában történt karambolt a rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette.

Veszélyes vezetés vádjával áll bíróság elé egy floridai rendőr, aki a helyi hatóságok közlése szerint 167 kilométer per órás sebességgel ütközött neki járőrautójával egy Smartnak Palm Beach városában – jelentette a helyi sajtó. Brandon Hegele még tavaly májusban okozta a balesetet, de csak most hozták nyilvánosságra az arról készült fedélzeti kamerás felvételt.

Hegele egy gyanús járművet próbált megtalálni, amit egy bűncselekmény kapcsán kerestek, annak ellenére, hogy 3-szor is megparancsolták neki a rádión keresztül, hogy ne tegye. A felvételen látni, hogy a rendőr nem használta a megkülönböztető jelzéseket, csak akkor, amikor kereszteződéseken haladt át.

A rendőr azután ütközött neki a Smartnak, hogy annak sofőrje rákanyarodott a többsávos útra, amin haladt. Ez hat másodperccel az ütközés előtt történt. Amikor Hegele nagyjából 270 méternyi távolságban volt. Az ütközéstől a Smart szemtanúk elmondása szerint többször is átpördült, és az út szélén állt meg.

A kis autó sofőrjét, Harry Deshommes-t súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A beszámolók szerint el kellett távolítani a lépét, agysérülést szenvedett, betört a koponyája valamint eltört a bal keze, gerince, több bordája és a medencecsontja.

Brandon Hegele rendőrautója, a baleset után. Fotó:Palm Beach County State Attorney

Hegele a Palm Beach Post cikke szerint korábban már legalább hat karambolban volt részes, amik több tízezer dolláros kárt okoztak, de csak írásbeli figyelmeztetéseket kapott.

Tárgyalása augusztus 28-án kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik