Élet-Stílus

Bebizonyosodott: az agresszív vegák húsevésre késztetik az embereket

Nagyon lelkesen tudják mondani, miért jó leállni a húsevéssel, de pont az ellenkezőjét érik el. Legalábbis egy brit kutatás szerint.

Van a vegetáriánusoknak és vegánoknak egy kicsi, de annál hangosabb része, akik képtelenek megállni, hogy ne terjesszék az igét, és túl rámenősen próbáljanak mindenkit lebeszélni a húsfogyasztásról. Azokról beszélünk, akik embertelen gonosz gyilkosként tekintenek minden húsevőre, és nem győzik kioktatni őket arról, milyen undorító dolgokat esznek.

Ez a hozzáállás azonban pont az ellenkező eredményt éri el, mint amire ezek a „vega hitszónokok” számítanak. Egy friss brit kutatás eredményei szerint ugyanis ezzel csak elijesztik az embereket.

A VoucherCodesPro által készített felmérésben 2363 húsevő britet kérdeztek meg ételfogyasztási szokásaikról, köztük arról, hajlandóak lennének-e elhagyni a húsételek fogyasztását. A válaszokból kiderült, 2/3-aduk gondolkodott már a váltáson, de végül mégsem tették meg.

Míg legtöbben (81%) azzal indokolták a maradást, hogy túlságosan is szeretik a hús ízét, a válaszadók negyede azzal, hogy egyes vegetáriánusok és vegák hozzáállása teljesen elvette a kedvüket.

Közülük 37 százalék mondta azt, hogy „agresszívak azokkal szemben, akik húst esznek” illetve „azt gondolják, egyedül csak az ő étkezési szokásuk jó”. 25 százalék számolt be arról, hogy „ki lettek oktatva étrendjükről, és arról, miért kell váltaniuk”. Ami látszólag nem működött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik