Élet-Stílus

Öt nap a Balaton partján, a tudatos fesztiválozás jegyében

Egy fesztivál, ahol az ember nem csapja szét magát, de legalább esélyt kap rá, hogy összerendezgesse elfáradt kicsiny testét és lelkét. Hogy mit is jelent ez pontosan? A válasz természetesen idén is az Everness Fesztiválon érhető el és érthető meg.

Az idei évben a Balaton északi partjára, Alsóörsre átköltöző fesztivál évek óta üde színfoltja a hazai fesztiválpiacnak. Különleges tematikájával, kitűzött és megvalósított céljaival kitűnik a többi fesztivál közül. Ezen a fesztiválon nem az önfeledt szétesés, hanem a tudatos összerakás, kikapcsolódás és feltöltődés van a középpontban. Az évről évre fejlődő, változó fesztivál szervezői ezúttal is kitettek magukért, hiszen idén 300 külföldi és hazai előadó, oktató és szellemi vezető érkezik, hogy közel 600 programjával, öt napon keresztül segítse a látogatókat saját maguk és egy testileg-lelkileg egészségesebb életforma felé.

Nem szól ez másról tehát, mint hogy utat mutasson a fesztiválra látogatóknak a tudatosság fejlesztésére, megismerésére, amely elengedhetetlen azoknak, akik szeretnék jól, de legalább jobban érezni magukat, valamint könnyed és egyben felelősségteljes, kiteljesedett életet élni. Mindez persze csak azoknak szól, akik tényleg szeretnék megismerni magukat, akik szeretnék saját maguk megoldani az életük dolgait, akik hajlandóak változtatni, és tudják, hogy a változtatást saját magukon kell kezdeni (szerencsére egyre többen vannak ezzel így). Ez a fesztivál tele van nyitott, örömteli, felszabadult emberekkel, ami – valljuk meg őszintén – igencsak ráfér a hétköznapok verklijében és a fölösleges viszálykodásokban, játszmázásokban elfáradt mindenkire.

A fesztiválon a tudatosság a belépéstől kezdve minden szinten megjelenik. A fesztiválra érkezőket például egy Ökolábnyom számláló várja, így a fesztiválozók szembesülhetnek azzal, hogy mennyire volt környezetkárosító az ő fesztiválra utazásuk, a szervezők pedig vállalták, hogy az összesített szén-dioxid kibocsátást a rendezvény befejeztével helyi faültetéssel ellensúlyozzák. A környezettudatosság persze több szinten megjelenik majd: a díszletek, a játszótér mind újrahasznosított anyagokból készülnek, az evőeszközök, tányérok komposztálhatóak, szelektív hulladékgyűjtők lesznek elhelyezve a fesztivál egész területén, emellett csak bio mosó-, és mosogatószerek kerülhetnek be a fesztiválra.

Ami pedig a programot illeti, minden lesz, ami a testnek, a léleknek és a szellemnek örömöt, felüdülést, megkönnyebbülést, elgondolkodást, elmélyedést, felfrissülést és felszabadulást okozhat.

A mozgás területén számos tradicionális táncba és harcművészeti irányzatba lehet belekóstolni. 40 jógaoktató érkezik a világ minden tájáról, illetve a szakrális programokon további különleges élmények gyűjtésére nyílik lehetőség. Lesznek hangfürdők és meditációk is, a zenei kínálat pedig olyan nagy nevekkel csalogat, mint az Anna RF formáció, Palya Bea, Kailash Kokopelli, illetve az idei Fonogram-díjas Belau zenekar, valamint itt tartja lemezbemutató koncertjét a Samsara Boulevard.

A fesztiválon tart előadást/beszélgetést Jakupcsek Gabriella és Vámos Miklós író, online streamen bejelentkezik Mooji az advaita-védanta filozófia egyik legismertebb spirituális tanítója, és természetesen az idei évben is vallásközi kerekasztal-beszélgetést tart Rába Géza a 24.hu Isten tudja rovatának vezetője.

Isten tudja… az Everness Fesztiválon

Az idei évben is meghívást kaptak a 24.hu Isten tudja rovatának válaszadói egy vallásközi kerekasztal-beszélgetésre a tudatosság ünnepére, az Everness Fesztiválra. A beszélgetésen a vallási tanítók ezúttal a bűn-bűnhődés-bocsánat kérdését járják majd körbe.

A beszélgetésen részt vesznek: Cser Zoltán – buddhista tanító, Fináli Gábor – rabbi, Galgóczi István – muszlim hitoktató, Madhupati dász (Mérő Mátyás) – vaisnava (Krisna-hívő) lelkész, Nagypál Szabolcs – római katolikus teológus. Moderátor: Rába Géza – a 24.hu Isten tudja rovatának vezetője.

Helyszín: Alsóörs, Everness Fesztivál – Evernessia színpad
Időpont: 2017. 06.23. 15:15

Bedő Imre a Férfiak Klubját hozza elérhető közelségbe, előadást tart még Hevesi Tamás, vagy épp mindenki kedvenc füvesembere, Gyuri bácsi, de ott lesz még Kereszty András, Gánti Bence, Kriston Andrea és Egedi-Kovács Melinda is.

5 nap a Balaton partján tudatosság nélkül is elég jó tud lenni, tudatossággal fűszerezve pedig egyértelműen felemelőnek ígérkezik. Kár lenne kihagyni.

Everness Fesztivál – A tudatosság ünnepe
Alsóörs, 2017. június 20-25.
www.everness.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik