Élet-Stílus

Öleléssel búcsúzott elaltatott K-9-es kutyájától az amerikai légierő őrmestere

A szívszorító pillanatról készült fényképet több ezren osztották meg a közösségi oldalakon.

„Egész végig a karjaimban tartottam. Soha életemben nem sírtam ennyit.” Így emlékezett vissza Kyle Smith a pillanatra, amikor elaltatták Bodza nevű kutyáját, akivel nem csak barátok, hanem bajtársak is voltak az amerikai légierőnél. A K-9-es ebet, akit 2014 nyugdíjaztak, és utána Smith őrmester örökbe fogadhatta, az előző héten kellett elaltatni, mert gyógyíthatatlan gerincbetegsége már túl sok fájdalma okozott neki.

Smith 2012-ben szolgált együtt Bodzával Kirgizisztánban, és elmondása szerint azonnal különleges kapcsolat alakult ki közöttük. Igazi „gyengéd óriás volt”, aki senkit sem tudott volna bántani, és csak azért harapott, mert ki volt képezve rá – mondta el Smith az Inside Editionnek. „Ő volt a világ legkedvesebb kutyája” – tette hozzá.


Az őrmester később egy másik kutyát kapott, de amikor 2014-ben Bodzát nyugdíjazták, felettesei elintézték, hogy az eb Smith mellett tölthesse nyugdíjas éveit. Smith tavaly októberben vette észre, hogy valami nem stimmel vele, ahogy egyre nehezebben kezdett el mozogni.

Először azt hitte, hogy csak egy kezdődő diszplázia, de később kiderült, hogy a degeneratív myelopathia nevű, gyógyíthatatlan  gerincbetegségben szenved. Végül Smithnek meg kellett hoznia élete egyik legnehezebb döntését, és Bodza elaltatása mellett döntött. „Megöleltem, és mondtam neki, mennyire szeretem, és mennyire hiányozni fog” – mondta el Smith a Channel 9 televízió híradójának.

Öleléssel búcsúzott elaltatott K-9-es kutyájától az amerikai légierő őrmestere 1

Smith elmondta: felettesei előtt megpróbálta elrejteni, hogy mennyire megviselte szeretett társa elvesztése, akik abban a pillanatban érkeztek meg az állatorvoshoz, amikor Bodzát elaltatták. Elmondása szerint főnöke ekkor azonnal azt kérdezte, hol van az amerikai lobogójuk.

Öleléssel búcsúzott elaltatott K-9-es kutyájától az amerikai légierő őrmestere 2

„Kell egynek lenni az épületben. Azonnal keressék meg nekem. ” – parancsolta a felettese, majd amikor odavitték neki, a kutyára terítette, hogy ezzel is tisztelegjen az Egyesült Államokért végzett szolgálataiért. Ekkor készült a fénykép, amin azt látni, ahogy Smith még utoljára megöleli Bodzát, hogy végső búcsút vegyen tőle.

Öleléssel búcsúzott elaltatott K-9-es kutyájától az amerikai légierő őrmestere 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik